Hlavní obsah

Picnul jsem ho mezi oči, popsal senior vraždu na Brněnsku

Právo, Petr Kozelka
Brno

Špatně vidí, téměř neslyší, nemůže pořádně chodit. Přesto stojí sedmasedmdesátiletý Leoš Krška z Brněnska před senátem brněnského krajského soudu, kde mu hrozí až dvacet let vězení za to, že po dlouhodobých rozepřích střelil 42letého přítele své dcery sportovní pistolí přímo mezi oči.

BEZ KOMENTÁŘE: Leoše Kršku přivádějí k souduVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

Rodinná tragédie se odehrála letos o prázdninách v kuchyni rodinného domu v jedné z obcí na Brněnsku.

„Obžalovaný v důsledku dlouhodobých konfliktů a po bezprostředním slovním napadení od druha jeho dcery se rozhodl tohoto usmrtit. Vzal si proto nabitou jednorannou sportovní pistoli a další dva náboje a asi z jednoho a půl metru střelil oběť přímo do čela,“ prohlásila v obžalobě státní zástupkyně Ludmila Doležalová.

Šel jsem pro pistoli a picnul jsem ho mezi oči.
obžalovaný

Krška se po střelbě snažil ještě pistoli znovu nabít, v tom mu ale zabránil jeho vnuk. Postřeleného muže záchranáři převezli do nemocnice, tam ale svému zranění podlehl.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Leoš Krška k soudu téměř nemohl dojít

Chtěl ho prý postrašit

Krška, který téměř nebyl schopen dojít do jednací síně z eskortní místnosti a ostraha ho musela při chůzi neustále podpírat, před soudem nic nezatajoval. Osudný den se prý díval na televizi, když k němu přiběhl přítel jeho dcery. Byl prý rozčílený a škrábl ho do nosu.

„Byl hrozně agresivní, ubližoval mi, nadával mi, hádali jsme se každou chvíli. Jemu vadilo všechno. Že jsem starý, že špatně chodím,“ stěžoval si u soudu Krška.

Po tomto napadení prý už pohár trpělivosti přetekl. „Sebral jsem se, šel jsem pro pistoli a picnul jsem ho mezi oči. Neměl jsem brýle, takže jsem špatně viděl, spíš jsem ho chtěl postrašit. Ale nevyšlo to. Chtěl jsem střílet spíš nad něj do stropu, byl jsem v afektu,“ hájil se před soudem.

Vražednou zbraň si Krška koupil před čtyřiceti lety na burze v Brně bez patřičného povolení. Případ pokračuje před brněnským soudem dalším dokazováním.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám