Hlavní obsah

Petrova bouda je stále rozžhavená, trosky nelze ohledat

Trutnov

V troskách, které zbyly po krkonošské Petrově boudě, stále panují natolik vysoké teploty, že vyšetřovatelé hasičů a policie dosud nemohli začít s pátráním po příčinách vzniku požáru. Plameny památnou stavbu na hřebeni Krkonoš zcela zničily.

Článek

"Policisté jsou opětovně z důvodu vysoké teploty na místě požáru nuceni ohledání odložit. Podrobné šetření na místě bude provedeno ihned poté, co podmínky policejním specialistům dovolí vstup na místo," uvedl mluvčí trutnovské policie Udo Ertner.

Prohledání sutin původně vyšetřovatelé plánovali na úterý, ale kvůli vysokým teplotám jej odložili. Mluvčí hradeckých hasičů Martina Žahourková už dříve uvedla, že s ohledem na velikost objektu může vyšetřování na místě požáru trvat i několik dní.

Petrovu boudu, která byla pro turisty v posledních letech uzavřená a chátrala, tvořila trojice objektů. Z celého komplexu se podařilo zachránit pouze část obvodových stěn a trafostanici. Podle hasičů vše nasvědčuje tomu, že požár byl založený úmyslně. Hasiči k malému požáru na Petrově boudě vyjížděli už v druhé polovině července.

Jednatel společnosti Snowy Chalet, která objekt vlastní, Karel Janda v pondělí řekl, že firma musí vymyslet nový plán, jak Petrovu boudu obnovit.

Petrova bouda, která leží v nadmořské výšce 1288 metrů nad mořem, je od roku 2008 pro turisty uzavřená. Objekt v posledních letech poškodilo vlhko a vandalové. Podle některých odborníků stavbě hrozilo kvůli špatnému technickému stavu zřícení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám