Hlavní obsah

Pes vážně poranil školáka

– PELHŘIMOV

Desetiletého školáka z Hořepníku na Pelhřimovsku v úterý večer vážně zranil pes. Má poraněnou více než čtvrtinu tváře. Rodiče syna odvezli do pelhřimovské nemocnice, odkud byl následně letecky transportován na plastickou chirurgii do pražské vinohradské nemocnice.

Foto: Stanislava Dvořáková

Český kačer Donald, v české pštrosí skořápce, přibral česká kuřátka a hurá do pohádky. Jaké - té naší velikonoční.

Článek

Podle Leoše Kabáta z pražské vinohradské nemocnice je chlapcovo zranění vážné, ale neohrožuje ho na životě. Hochovi schází kus tváře o velikosti zhruba osm krát osm centimetrů.

Lékaři se nyní pokusí chybějící část tváře doplnit, ale není zajištěno, že organismus tkáň opět přijme. "U nás bude hospitalizován dva až tři týdny, ovšem zranění si vyžádá ještě několikaměsíční ambulantní léčbu. Dá se předpokládat, že chlapci zůstane kosmetický defekt," doplnil pro Novinky Kabát.

Chlapce znal odmalička

Chlapce pokousal pes u jeho babičky v Hořepníku, kde byl na prázdninách. Pes chlapce dobře znal odmalička. Několik dnů má ale poraněné oko. Nedá se vyloučit, že na něj pes zaútočil poté, co se školák dotkl jeho bolestivého zranění. Psa dnes vyšetří veterinář a rozhodne o jeho dalším osudu.

Podobný případ se stal 10. července v Kojeticích u Prahy, kde dobrman pokousal desetiletou dívku na hlavě a zádech. Dívka se musela podrobit operaci v pražské motolské nemocnici. Majitele psa obvinila policie z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Desetiletou vážně pokousal sousedův dobrman

Desetileté dítě z Kojetic u Prahy v sobotu vážně pokousal dobrman. Dívku napadl na návsi. Zdravotníci ji okamžitě sanitkou převezli do jedné z pražských...

Výběr článků

Načítám