Hlavní obsah

Pedofilní sadomasochista stanul před soudem v Ostravě

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Nasazování okovaného obojku, přivazování ke stromu, spoutávání nohou - i takových praktik se podle obžaloby dopouštěl Augustin Holub vůči devítiletému mentálně zaostalému chlapci z Rožnova pod Radhoštěm. Z šokujících pedofilních hrátek s romským chlapcem i jeho o tři roky starším kamarádem se 51letý inženýr od pondělka zpovídá před Krajským soudem v Ostravě.

Článek

Zneužívání a znásilňování trvalo podle obžaloby od podzimu 2003 do začátku minulého roku. Augustin Holub, kterého znalec charakterizuje jako pedofila se sklony k sadomasochismu, je ve vazbě od začátku července minulého roku.

Informace o znásilňování chlapců vypluly na povrch před rokem, kdy ředitelka zvláštní školy poslala problémového žáka čtvrté třídy na psychologické vyšetření. "Obnažuje se před spolužačkami, osahává děvčata. Spolužákům dává pusu na tváře, poplacává je po zadku a osahává je," napsala mimo jiné ředitelka školy psycholožce.

V rukou odbornice se pak chlapec rozpovídal. Řekl, že nedaleko stadiónu se stýká s mužem, který ho pak vodí do nedalekého lesíka a tam mezi nimi dochází k sexuálním hrátkám. Obžalobě se podařilo prokázat tři skutky, v jejichž popisu se hovoří o orálním sexu, pokusech o anální pohlavní styk a v jednom případě i o zmíněném svazování.

Znásilnění za dvacet korun

"Jako odměnu jsem od toho pána dostával dvacet korun," řekl zneužívaný chlapec. Kriminalisté pak byli překvapeni, že z neznámého muže se jim postupně vyklubal vysokoškolsky vzdělaný muž, dlouholetý technik rožnovské Tesly, který se dlouhou dobu angažuje v mládežnickém hokeji.

V trestním rejstříku už má jeden zápis za podobnou trestnou činnost z druhé poloviny 90. let. Tehdy však vyvázl jen s podmíněným trestem a nařízenou ambulantní léčbou. Obžalovaný před kriminalisty stejně jako u soudu odmítl vypovídat. Pouze řekl, že se ke všemu přiznává a je mu líto, co se stalo.

"Chci se omluvit rodičům a příbuzným. Nechtěl jsem nikomu ublížit. S dětmi jsem pracoval hodně dlouho, třináct let jsem pískal hokej a předtím jsem byl pionýrským vedoucím. Nikdy jsem neměl problémy, teprve v poslední době jsem v sobě objevil tu úchylku. Byl jsem za ni už jednou odsouzen a bylo mi nařízeno ambulantní léčení. Teď bych se chtěl léčit v ústavu," řekl prošedivělý muž se slzami v očích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám