Hlavní obsah

Patnáctiletý mladík z Karlovarska tiskl falešné peníze. Mohou být v oběhu

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary
Aktualizováno

Neobvyklým případem padělání peněz se zabývají karlovarští kriminalisté. Teprve patnáctiletý mladík si doma tajně tiskl falešné stokoruny a platil s nimi v různých obchodech. Nyní zadrženému mladistvému hrozí, že skončí za mřížemi.

BEZ KOMENTÁŘE: Patnáctiletý hoch tiskl penízeVideo: Policie ČR

 
Článek

„Během měsíce ledna měl mladík doma za pomoci počítače a tiskárny vyrobit nejméně dvě desítky bankovek. Následně je měl udávat do oběhu tím, že s nimi měl platit v různých prodejnách za zboží,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Krejčí.

Pozor na falešné antiviry. Uživatele připraví o peníze

Bezpečnost

Kriminalisté provedli domovní prohlídku, při které zajistili výpočetní techniku použitou při výrobě a také část nepovedených padělků.

„Kriminalista zahájil trestní stíhání mladistvého a obvinil jej ze spáchání provinění padělání a pozměnění peněz. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody na 1,5 až 4 roky,“ uzavřela mluvčí.

Podle policie by mohly být některé falešné bankovky ještě v oběhu, proto zveřejnila jejich sériová čísla. „Při bližším pozorování je zřejmé, že se jedná o padělky, neboť bankovky v hodnotě 100 Kč sériových čísel H72279113 a H48417649 nebyly opatřeny žádnými ochrannými prvky,” konstatovala Krejčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám