Hlavní obsah

Pašerák prchal před celníky na Trutnovsku na kolečkových bruslích

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trutnov

Skutečně netradiční způsob přepravy zvolil 36letý pašerák, kterého s kontrabandem léků potřebných k výrobě drog zadrželi v těchto dnech královéhradečtí celníci na Trutnovsku nedaleko česko-polské hranice. Necestoval autem, na motocyklu ani si nezavolal taxi, ale na nohy obul kolečkové brusle.

BEZ KOMENTÁŘE: Celníci dopadli pašeráka na kolečkových bruslíchVideo: Celní správa

 
Článek

„Během noční služby spatřili celníci na silnici muže na kolečkových bruslích s napěchovaným batohem na zádech. Už proto, že se tento sport většinou provozuje ve dne, se hlídka rozhodla muže zkontrolovat,“ uvedla Jitka Fajstavrová, mluvčí Celního úřadu pro Královéhradecký kraj.

A ukázalo se, že ostražitost byla namístě. Muž na výzvu k zastavení reagoval rychlou otočkou do protisměru, a když se za ním celníci vydali, začal prchat do lesa. Zanedlouho se po neúspěšné jízdě lesním porostem vrátil již bez batohu zpět k silnici, sedl si do příkopu a nechal si dobrovolně přiložit služební pouta.

Foto: Celní správa

Kolečkové brusle, na kterých muž ujížděl.

„Během prohlídky u něho celníci našli 2 gramy rostlinné pryskyřice připomínající svou konzistencí, zápachem i barvou hašiš a zkumavku se stopovým množstvím bílé krystalické látky. Muž přiznal, že batoh, který v lese odhodil, patří jemu, a na otázku, co je v něm, reagoval slovy, že tablety léků Apselan, které nakoupil v Polsku za 50 tisíc korun,“ pokračovala Fajstavrová.

Téměř 6 tisíc tablet obsahujících pseudoefedrin muž údajně před státní hranicí vyloupal z blistrů a uložil do igelitového sáčku. Prekurzory k výrobě drog a injekční stříkačky ukryté v batohu celníci zajistili.

Foto: Celní správa

Tablety nalezené u pašeráka.

Muže přitom celníci zadrželi už před třemi měsíci v potoce, kde se ocitl se svým osobním automobilem poté, co nezvládl rychlou jízdu lesem, kam před celníky odbočil. Tehdy vezl pervitin, konopí, příslušenství varny a přípravky pro výrobu drog.

Navíc už v minulosti byl souzen, z věznice se vrátil v prosinci 2017 a letos v dubnu proti němu bylo zahájeno nové trestní stíhání, rovněž spojené s výrobou a distribucí drog.

Reklama

Výběr článků

Načítám