Hlavní obsah

Parta mladíků zinscenovala ozbrojený únos

Právo, (pab)
PLZEŇ

Po zakuklených ozbrojencích, kteří měli podle svědků na trolejbusové zastávce u nákupního centra Olympie v Plzni - Černicích přinutit pod hrozbou použití samopalu a pistolí nastoupit do tmavomodré Felicie asi 17 letého hocha, pátrali od nedělního večera plzenští kriminalisté. Jak se v pondělí ukázalo, policisty vodila za nos parta mladíků, která ozbrojený únos zinscenovala.

Článek

"Pracovali jsme na to jako kdyby šlo skutečně o závažný trestný čin. Policistům se přihlásil manželský pár, který incident sledoval asi ze vzdálenosti sto metrů. Protože se jednalo o věrohodné svědectví, okamžitě jsme přijali patřičná opatření a na případu začali pracovat jako na závažném trestném činu ," řekl plzeňský policejní ředitel Luboš Berka.

Policistům bylo podle Berky divné, že nikdo z dalších svědků, kteří stáli přímo na zastávce a únosu přihlíželi z několika metrů, se policii nepřihlásil.

Nikdo neohlásil ani žádné pohřešování. "Přes tyto pochybnosti jsme nechtěli celou věc podcenit," dodal Berka.

Mladíci se nakonec policii přihlásili sami na základě relace v rádiu, ve které policie vyzývala další svědky popsaného incidentu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám