Hlavní obsah

Palubní kamera usvědčila seniora v protisměru v Karlových Varech

Novinky, kub
Karlovy Vary

Karlovarská policie dopadla 83letého řidiče, který v polovině července jel po průtahu městem v protisměru. Nejdřív se kvůli incidentu ozval svědek na linku 158, policie ale řidiče tehdy již nenašla. V průběhu vyšetřování se ale objevil kamerový záznam z vozidla, které se muselo řidiči na poslední chvíli vyhnout.

Řidič v protisměru v Karlových varechVideo: Policie ČR

 
Článek

Policie se o vozidle v protisměru dozvěděla 14. července před 16. hodinou, oznamovatel se ohlásil na tísňovou linku. Podle něj jelo po průtahu v Karlových Varech směrem od Chebu stříbrné vozidlo značky Škoda v protisměru.

„Na místo vyjely policejní hlídky, v protisměru však nebylo vypátráno žádné vozidlo. Oznámením se začali intenzivně zabývat karlovarští dopravní policisté, kteří díky získaným poznatkům 83letého řidiče vypátrali. Jeho jízdu v protisměru na palubní kameru natočil řidič, který projížděl v danou chvíli městem ve směru na Cheb,” sdělila v pátek mluvčí policie Eva Valtová.

Na dálnici D1 ujížděl cizinec v protisměru. Byl opilý a boural

Krimi

Policisté případ řešili jako přestupek, který předali správnímu orgánu k projednání.

Policie radí, aby se řidiči, když už se dostanou do protisměru, sami neotáčeli – tento manévr trvá dlouhé vteřiny, ve kterých může přijet další vozidlo. „Nepokračujte ani v jízdě v protisměru k nejbližšímu sjezdu. Snižte rychlost, zapněte obrysová a především výstražná světla, ať je vaše vozidlo více vidět,” zmínila Valtová.

„Současně co nejdříve zajeďte s vozidlem ke krajnici. Oblékněte si reflexní vestu a vzdalte se od vozidla na bezpečné místo. O celém incidentu informujte policii a vyčkejte do jejich příjezdu,” dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám