Hlavní obsah

Pacientka se smrtelně zranila během cesty sanitkou. Řidič nadýchal promile

Právo, Patrik Biskup
Královice

S naléhavou žádostí o pomoc pro převáženou pacientku přijel v pondělí ráno na základnu záchranné služby v Kralovicích na severním Plzeňsku řidič sanitky soukromého dopravce. Tvrdil, že měl během cesty kolizi se srnou a při brzdění ve snaze se zvířeti vyhnout došlo ke zranění ženy. Záchranáři už jí nedokázali pomoci. Přivolaní policisté následně zjistili, že řidič sanitky je opilý.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Pacientka byla v bezvědomí a viditelně zraněná. I přes okamžitou resuscitaci ji lékaři již nedokázali oživit,“ uvedl mluvčí krajské záchranky Martin Brejcha.

Podle zjištění Práva cestovala žena na dialyzační jednotku do plzeňské nemocnice. Při jízdě nebyla zřejmě připoutána bezpečnostním pásem a při prudkém zpomalení vypadla ze sedadla a udeřila se pravděpodobně do hlavy.

„Jak došlo ke smrtelnému zranění, je předmětem vyšetřování. Nařídili jsme soudní pitvu, která by měla objasnit příčinu smrti,“ sdělila mluvčí policie Plzeň-venkov Iveta Kořínková s tím, že policisté 44letému řidiči sanitky naměřili v dechu jedno promile alkoholu.

„Zřejmě zkrat”

Mluvčí dále potvrdila, že jednou z verzí je právě podezření, že osmašedesátiletá žena nebyla ve vozidle připoutaná. „Žádné obvinění zatím sděleno nebylo. Celou věc prošetřujeme zatím jako srážku vozidla se zvěří, při které došlo ke smrti,“ dodala Kořínková.

Řidič sanitky je zaměstnaný u plzeňské společnosti Dopravní zdravotní služba. Její šéf Josef Kouba Právu řekl, že za 25 let fungování firmy se taková věc ještě nestala. „Bohužel jde o selhání jedince. Jsem ale překvapený, protože konkrétně tento zaměstnanec u nás pracuje delší dobu a vždy byl spolehlivý. Nevím, co se stalo. Zřejmě zkrat, asi něco v rodině,“ dodal Kouba s tím, že záležitost s dotyčným řidičem bude řešit pracovněprávní cestou.

Reklama

Výběr článků

Načítám