Hlavní obsah

Z Bulovky utekl pacient s koronavirem, venku byl půl hodiny

Novinky, kub
Praha
Aktualizováno

Policie zadržela muže, který utekl z pražské Nemocnice Na Bulovce ihned poté, kdy se dozvěděl, že má pozitivní test na koronavirus. Podle policie byl venku 30 minut a nedostal se s nikým do kontaktu.

Policisté zadrželi muže nedaleko nemocnice v ulici PovltavskáVideo: Aktu.cz

 
Článek

Incident se stal ve čtvrtek krátce před 17. hodinou. Policii přivolali přes tísňovou linku sami zdravotníci, kterým pacient utekl.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

„Sestra mu sdělila, že je pozitivní na koronavirus. Muž se okamžitě otočil a z nemocnice utekl,“ sdělila Novinkám mluvčí policie Lucie Drábková. Policisté muže dopadli za zhruba 20 minut v ulici Povltavská.

"Infekční kliniku Nemocnice na Bulovce svévolně opustil pacient pozitivní na COVID-19," potvrdila ČTK mluvčí nemocnice Simona Krautová. "Ihned jsme kontaktovali Policii České republiky," doplnila. Pacient byl podle mluvčí hospitalizovaný na lůžkovém oddělení od 14. března.

Jak se tam z nemocnice dostal, tedy zda pěšky, nebo použil MHD, policie neupřesnila. Rovněž zatím není zřejmé, kolik je muži let a jaké je národnosti.

Virus vylučuje nemocný už den před příznaky, říkají lékaři z Bulovky

Koronavirus

„Nyní je pod mostem Barikádníků, kde ho hlídají policisté. Řeší se další postup, tedy do které nemocnice bude přepraven,“ dodala k 18. hodině mluvčí. Zda bude muž z něčeho obviněn je otázkou dalšího prověřování případu.

Vláda minulý pátek oznámila, že COVID-19 zařadila na seznam nakažlivých nemocí, jejichž šíření může být považováno za trestný čin. Podle trestního zákoníku hrozí za šíření nakažlivé choroby až tři roky vězení, a v případě stavu ohrožení státu dokonce až osm let.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám