Hlavní obsah

Pacient, který střílel po ochrance, trestu možná unikne

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Pacient psychiatrického oddělení ostravské fakultní nemocnice, který 3. června střílel po pracovníkovi ostrahy, byl obviněn z pokusu o vraždu. V úterý o tom informovala mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková. Obviněný muž je nyní hospitalizován ve střeženém nemocničním pokoji. Protože není zcela duševně zdráv, bude záležet hlavně na znalcích, zda půjde před soud.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Byly shromážděny důkazy, na jejichž základě bylo muži sděleno obvinění. Kriminalisté pokračují ve výsleších, byli přibráni znalci,” uvedla Holčáková. Obviněný je stále hospitalizován. Klíčovým tak bude závěr znalce z oboru psychiatrie.

„Není vyloučeno, že trestní stíhání bude v důsledku aktuálního zdravotního stavu obviněného zastaveno. V opačném případě muži hrozí trest odnětí svobody od deseti do osmnácti let,“ dodala Holčáková.

Incident se stal krátce před polednem v areálu nemocnice. Agresivní pacient nejprve ohrožoval lékaře na oddělení psychiatrie. Když na místo dorazil přivolaný pracovník ostrahy, pacient mu v nestřeženém okamžiku sebral zbraň a z pistole vystřelil. Pracovníkovi ochranky se podařilo pacientovi pistoli vytrhnout. Při události nebyl nikdo zraněn, policisté zajistili zbraň i střelivo stejně jako další stopy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám