Hlavní obsah

Pachatel zabil majiteli dva psy přímo v kotci

– Ledeč nad Sázavou
Novinky, kub

Policie na Vysočině pátrá po pachateli, který podle vyšetřovatelů usmrtil dva psy. Vloupal se kvůli tomu na soukromý pozemek v Ledči nad Sázavou na Havlíčkobrodsku. Podezřelý vnikl do kůlny, která sloužila jako kotce.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Pachatel se do zahrady dostal ve středu odpoledne nebo večer. „Zřejmě po překonání oplocení vnikl na soukromý pozemek, kde stojí zděná kůlna. U této kůlny rozbil sklo u okna," sdělila v pátek mluvčí policie Dana Čírtková.

Kůlna sloužila podle mluvčí jako kotec pro psy a pachatel zvířata uvnitř usmrtil. „Obě zvířata byla zajištěna a předána na veterinární pracoviště k provedení pitvy, která by měla stanovit příčinu úmrtí,” upřesnila mluvčí.

Vyšetřování je podle Čírtkové na začátku a není jasné, s jakým záměrem pachatel na pozemek vnikl. Tedy zda se tam vloupal kvůli krádeži, nebo právě kvůli zabití zvířat.

Případ ubodaného rotvajlera v Kraslicích policie vyšetřuje jako týrání zvířat

Krimi

Majiteli pozemku vznikla škoda 15 000 korun. „Případné týrání zvířat bude upřesněno po provedené pitvě a konzultaci s veterinářem a bude předmětem dalšího prověřování," sdělila mluvčí s tím, že její kolegové případ nyní vyšetřují jako porušení domovní svobody a poškození cizí věci. „V případě prokázání viny hrozí pachateli trest odnětí svobody v trvání až tří let,” uvedla Čírtková.

Na případ podle ní upozornila ve čtvrtek redakce webu HB History na svém facebookovém profilu, kde zveřejnila fotky usmrcených psů s tvrzením, že je někdo podřízl.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám