Hlavní obsah

Ovce vláčená za autobusem v Klatovech byla nešťastná náhoda, uzavřela policie

– Klatovy
Právo, pab

Jako nešťastnou náhodu nikoli úmysl uzavřela policie případ ovce uvázané za autobusem a vláčené po silnici v Klatovech. Případ z minulého měsíce odložila s tím, že se nejedná o trestný čin.

BEZ KOMENTÁŘE: Autobus v Klatovech za sebou vláčel přivázanou ovci Video: FTV Prima

 
Článek

„Provedeným šetřením nebylo prokázáno, že došlo konkrétní osobou k úmyslnému uvázání ovce za autobus, aby byla po jeho vyjetí usmýkána na silnici k smrti. V tomto případě se jednalo zřejmě o nešťastnou náhodu,“ napsali policisté v usnesení o odložení věci.

Co je vedlo k závěru o nešťastné náhodě, ale z usnesení nevyplývá. „Rozhodnutí policie ještě přezkoumáme,“ uvedla na dotaz Práva vedoucí státní zástupkyně v Klatovech Jiřina Vítovcová.

Událost se odehrála 14. října, kdy z areálu dopravní firmy Autobusy VKJ vyjel ráno na linku Klatovy–Nýrsko autobus, který měl zvíře přivázané provazem k tažnému zařízení a vláčel ho za sebou nejméně dva kilometry.

Autobus prý zkontroloval

Šofér autobusu tvrdil, že před jízdou zkontroloval motor v zadní části vozu a žádnou ovci tam neviděl. Že za sebou táhne zvíře, zjistil, až když ho na to upozornili jiní řidiči. Mrtvou ovci přivázanou za hlavu odřízl, naložil do zavazadlového prostoru a po dojetí linky předal svému šéfovi. Ten ji pak odvezl k veterináři. U výslechu majitel firmy řekl, že v areálu chová ovce, ale že by někdy on sám nebo některý ze zaměstnanců přivázal ovci k zaparkovanému autobusu, popřel.

Policisté případ šetřili pro podezření z přečinu týrání zvířat, což by bylo za předpokladu, kdyby se ukázalo, že ovce byla za autobusem přivázaná živá a k její smrti došlo až po jeho rozjetí. Jestli to tak bylo, nebo ne, v rozhodnutí o odložení věci vyšetřovatelé nenapsali. Zmínili pouze výpověď majitele firmy, který uvedl, že když vyndával mrtvou ovci ze zavazadlového prostoru autobusu, všiml si, že má stržený vaz.

V souvislosti s touto událostí se spekulovalo o tom, že může jít o součást konkurenčního boje dvou místních dopravců, kteří mezi sebou válčí o zákazníky na lince Klatovy–Nýrsko. To se ale nepotvrdilo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám