Hlavní obsah

Otec žáka napadl učitele tělocviku

– Brno

V základní škole v Pohořelicích na Brněnsku napadl v pátek otec jednoho z žáků učitele tělocviku. Před dětmi ho udeřil tak silně, že pedagog upadl a omdlel. Uvedl to server České televize. Muž na učitele zaútočil údajně proto, že pedagog dal facku jeho synovi.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Podle serveru dal tělocvikář před dvěma týdny facku žákovi čtvrté třídy, který prý urážel spolužačky. Otec se to dozvěděl se zpožděním. Problém neřešil s vedením školy, ale šel přímo za učitelem a napadl ho během výuky před dětmi.

"Všichni jsme křičeli, měli jsme strach. Pan učitel upadl na zem, nehýbal se, a pak pod jeho hlavou vytekla krev," řekla České televizi jedna z žákyň. Podle ní žák, který dostal od tělocvikáře facku, tvrdil, že mu učitel vyrazil zub. Ten se mu ale už delší dobu kýval, navíc byl na opačné straně pusy, uvedla dívka.

Učitel tělocviku byl v pátek s tržnými ranami na hlavě a s podezřením na otřes mozku odvezen do Fakultní nemocnice Brno, v neděli ale zařízení na vlastní žádost opustil.

Ředitel školy Stanislav Polák incident potvrdil, ale nechtěl se k němu vyjadřovat. Minulý pátek, kdy se odehrál, k němu ani nezavolal policii, kterou chce podle svých slov kontaktovat až dnes. "Mohu jen říci, že se to stalo celé před dětmi, a že pan učitel skončil v nemocnici," uvedl Polák.

Policie začala případ vyšetřovat z vlastní iniciativy, protože se o něm na malém městě prý od pátku šíří nejrůznější zvěsti. "Žádné obvinění zatím nepadlo," sdělil policejní mluvčí Bohumil Malášek. Zatím tedy není jasné, jaký trest útočníkovi hrozí.

Napadený učitel bude potrestán za porušení pracovních povinností, za facku tak nejspíš dostane nižší plat, uvedl server.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám