Hlavní obsah

Otec s devítiletou dívkou sjížděl kopec na bobu a havaroval, dívka se těžce zranila

Semily

V Harrachově na Semilsku se v pondělí při jízdě na bobu těžce zranila devítiletá dívka. Zraněn byl i její šestačtyřicetiletý otec, který s dívkou na bobu vyrazil na červenou sjezdovku. Dívku s otřesem mozku dopravil vrtulník do Thomayerovy nemocnice v Praze.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala na sjezdovce v harrachovském areálu kolem 10.00. "Povrch trati je tvrdý a silně zledovatělý. Během jízdy otec zřejmě na tomto podkladu nezvládl řízení a oba prudce narazili do hrazení, které je kolem," popsal nehodu náčelník Horské služby Krkonoše Adolf Klepš.

Otec podle něj utrpěl zhmožděninu bérce s podezřením na možnou zlomeninu nohy a ošetřili ho lékaři v místní ambulanci. Dítě ale dopadlo podstatně hůř. "Když na místo dorazila dvoučlenná hlídka Horské služby, zjistili záchranáři, že dívenka má řeznou ránu v obličeji. Kromě toho si nárazem přivodila otřes mozku a zhmoždila si záda," uvedl Klepš.

Přiletěl pro ni vrtulník

Záchranáři měli navíc podezření na vnitřní poranění břicha, dívku ošetřili, zafixovali do vakuové matrace a šetrně dopravili na harrachovský heliport, kde ji převzal liberecký vrtulník.

"Na všech sjezdových tratích je nyní pouze technický sníh a tvrdý, zledovatělý povrch. Vzhledem k velkému množství návštěvníků Krkonoš je na místě zvýšená opatrnost. Všichni by měli bezpodmínečně dodržovat všechny zásady bezpečnosti," varoval Klepš s tím, že pozor si musejí dát turisté a lyžaři i na hřebenech, kde je rovněž zledovatělý sníh.

Náčelník Horské služby také upozornil, že sáňky či boby na sjezdové tratě rozhodně nepatří, ty jsou určené jen lyžařům a snowboardistům.

Reklama

Výběr článků

Načítám