Hlavní obsah

Osmnáctiletý mladík měl v Přerově zavraždit staršího muže

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Kriminalistům se podařilo zadržet osmnáctiletého mladíka, který má podle nich na svědomí vraždu 59letého muže. Jeho tělo bylo bez známek života nalezeno v pondělí dopoledne v jednom z přerovských bytů. Muž zemřel pravděpodobně v noci na pondělí. Na středeční tiskové konferenci v Olomouci to sdělil náměstek krajského policejního ředitele Radovan Vojta.

Náměstek krajského policejního ředitele v Olomouci Radovan Vojta k vraždě v PřerověVideo: Miloslav Hradil, Právo

 
Článek

Podezřelého dopadli policisté o den později v bytě jeho příbuzného v Přerově. Byl již obviněn z vraždy, hrozí mu až 18 let vězení.

„Zavražděného muže našli obyvatelé domu, ve kterém bydlel,“ uvedl Vojta. Způsob, jakým na oběť vrah zaútočil, nechtěl komentovat. „Útok však byl velmi intenzivní a způsobil mu mnohačetná zranění,“ poznamenal kriminalista.

Počáteční pátrání po podezřelém podle něj kriminalistům komplikovala rozporuplná svědectví lidí, kteří byli na místě. Nakonec se jim podařilo zjistit, že čin má zřejmě na svědomí mladík, který do bytu oběti příležitostně docházel a popíjel s ní alkohol.

Mladý recidivista

Mladík byl již v té době na útěku. „Požádali jsme státního zástupce o souhlas s jeho zadržením a v úterý se ho podařilo zadržet v Přerově v bytě jeho příbuzného,“ uvedl náměstek s tím, že mladík při zatýkání nekladl odpor. Kriminalisté jej obvinili a byl dán podnět k jeho vzetí do vazby.

Mladík, který byl již v minulosti vyšetřován pro majetkové i násilné delikty, podle Vojty zpočátku s policií spolupracoval. Po sdělení obvinění ale využil svého práva nevypovídat. Motivem činu byl zřejmě osobní spor v kombinaci s alkoholem. „To, zda byli oba v době činu pod vlivem alkoholu, je předmětem šetření,“ dodal Vojta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám