Hlavní obsah

Opočenský k soudu bez omluvy nepřišel, hrozí mu vazba

Novinky, Jana Linková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Sochař Pavel Opočenský se ve středu bez omluvy nedostavil k hlavnímu líčení druhého kola soudního procesu, který se zabývá jeho nezdravým zájmem o nezletilé dívky. Obžalovaný totiž odcestoval do USA, aniž by o tom ovšem informoval soud nebo svého právního zástupce.

Foto: Václav Vlasák

Z rukou zakladatele soutěže Antonína Pulce převzala pohár tělocvikářka Lenka Perestjuková.

Článek

"Můj mandant odjel pracovně do Spojených států a vrátí se až v sobotu," sdělil přítomným novinářům před zahájením líčení Tomáš Kaiser. Sám se přitom o cestě dozvěděl až od přítelkyně Opočenského. Kaiser proto písemně požádal soud o odložení termínu hlavního líčení, v čemž mu soudce vyhověl.

Soudce Obvodního soudu pro Prahu 2 dnes Opočenskému pohrozil vazbou. "Pokud by se obžalovaný znovu uprostřed probíhajícího trestního řízení vzdálil z ČR bez včasného informování soudu i vlastního obhájce, budu nucen použít všechny prostředky k tomu, abych jeho přítomnost při hlavním líčení zajistil. To v krajním případě může znamenat i uvalení vazby," varoval soudce.

Opočenský dostal tři roky vězení

Sochař, jenž je mj. autorem pomníku bratří Čapků na náměstí Míru v Praze, si podle obžaloby zval do bytu mladé dívky, které se před ním za úplatu svlékaly a poskytovaly mu sexuální uspokojení. S jednou dívkou mladší 15 let měl souložit. Opočenský tvrdí, že dívkám pomáhal překonávat jejich životní problémy.

Sochař byl na konci loňského roku již odsouzen k tříletému vězení, v dubnu letošního roku však uspěl při odvolacím řízení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám