Hlavní obsah

Opilý turista smetl na koloběžce v Praze dva lidi

Novinky, kub
Praha

Jízda opilého turisty na sdílené elektrické koloběžce v centru Prahy dopadla špatně pro skupinu dalších turistů, dva z nich muž srazil k zemi. Mladík svištěl Václavským náměstím a nezvládl řízení. Nehodu, kterou zaznamenala bezpečnostní kamera, odnesla jedna ze sražených turistek zraněním.

Opilý cizinec vrazil na sdílené koloběžce do turistůVideo: MP Praha

 
Článek

K incidentu došlo minulý týden v sobotu, v úterý o něm informovala mluvčí strážníků Irena Seifertová. Čtyřiadvacetiletý mladík, jehož národnost městská policie neuvedla, jel ve střední části Václavského náměstí.

„Muž narazil do skupinky turistů na sdílené koloběžce. Po kolizi zůstala jedna z žen ležet na zemi,“ sdělila mluvčí. Strážníci podle ní 38letou ženu ošetřili, pak se jí ujali zdravotníci. Rozsah zranění policie neupřesnila, ze záběrů bezpečnostní kamery je patrné, že se ženě nedařilo vstát.

Řidič nabral na kapotu strážníka v centru Prahy, svištěl s ním desítky metrů

Krimi

„Mladík, který nehodu způsobil, byl zjevně pod vlivem alkoholu, proto u něj provedli strážníci orientační test. Cizinec nadýchal přes dvě promile,“ dodala Seifertová s tím, že si případ převzala státní policie, která se jím bude zabývat.

„Na jezdce na koloběžce zákon pohlíží stejně jako na cyklistu, tzn., že pro ně platí stejná pravidla (práva a povinnosti) jako pro všechny ostatní cyklisty,“ podotkla mluvčí městské policie.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám