Hlavní obsah

Opilý řidič se dvěma dětmi měl nehodu a ujel. Při pronásledování naboural strážníky

– Znojmo

Zběsilou honičku mají za sebou znojemští policisté a strážníci, kterým minulý pátek ujížděl silně opilý řidič. Zadržen byl poté, co naboural do služebního auta. V autě měl dvě děti a počínal si velmi nebezpečně.

Opilý řidič ujížděl s dětmi v autě (záznam strážníci rozostřili)Video: MP Znojmo

 
Článek

Případ se odehrál v pátek odpoledne poté, co měl řidič způsobit nehodu na Mariánském náměstí ve Znojmě a ujet. O hodinu později si hledaného auta všiml strážník ve svém volnu u hypermarketu. Měl totiž podezření, že řidič je opilý, a zavolal proto kolegy. Hlídka auto našla ve Smetanově ulici a pokusila se ho zastavit.

Divoká honička na Kladensku: Vrtulník, střelba a tři poškozená policejní auta

Krimi

Řidič začal ujíždět a přitom naboural další služební auto a zaparkovaný vůz. Málem také srazil procházejícího chodce.

„Do několika křižovatek řidič vletěl tak, že jen díky velké náhodě nedošlo k nějakému neštěstí. Pronásledování nakonec ukončili strážníci na kruhovém objezdu, když pronásledovaný ford narazil do služebního vozidla,“ uvedl mluvčí strážníků Petr Hladký.

Řidič na Karlovarsku málem smetl policistu, pak auto převrátil na střechu

Krimi

Strážníci pak vytáhli řidiče z auta a zadrželi. Následně uklidňovali dvě vyděšené děti ve věku 2 a 12 let. Padesátiletého šoféra si převzali policisté, kteří ho podezřívají z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. „Při orientační dechové zkoušce nadýchal 2,61 promile alkoholu,“ shrnul Hladký.

Reklama

Výběr článků

Načítám