Hlavní obsah

Opilý řidič kamiónu zranil při honičce dva policisty

Právo, pko
VYŠKOV

Dramatickou honičkou s policisty skončila ve středu ráno na Vyškovsku jízda opilého řidiče kamiónu. Při pronásledování pirát silnic za volantem zranil dva policisty a poškodil dvě policejní auta.

Článek

Akce začala krátce před šestou hodinou, když si jeden z policistů jedoucí do práce v civilním autě všiml řidiče kamiónu, který při sjíždění z dálnice zachytil o svodidla. Policista neváhal a začal kamión pronásledovat směrem na Bučovice.

Současně uvědomil své kolegy a společnými silami se pokusili zběsilého jezdce zastavit právě v Bučovicích na křižovatce se silnicí E50. Řidič kamiónu ale narazil do služebního policejního auta a pokračoval Bučovicemi dál.

"Nakonec z neznámých příčin zastavil a policisté ho ve dvou vozech dostihli. Když ale vystupovali z auta, řidič kamiónu se znovu rozjel, odrazil policejní auto, které mu stálo v cestě a ujížděl směrem na Slavkov," popsal dramatické okamžiky policejní komisař Alois Gryc. Na místě zůstal zraněný policista.

Zastavil ho až zátaras

Jeho kolega v druhém autě pronásledoval zběsilého jezdce po frekventované silnici, přičemž uvědomil i kolegy ze Slavkova a Rousínova. Divokou honičku se podařilo ukončit až v kopci u Slavkova.

"Policisté postavili napříč přes cestu kamión a to konečně donutilo řidiče zastavit," řekl Gryc. Při dechové zkoušce na alkohol nafoukal řidič kamiónu přes dvě promile.

Po skončení akce zjistil i druhý policista, který pronásledování začal, že má zdravotní problémy. Opilý řidič kamiónu má tak na svědomí dva zraněné policisty a dvě poškozená služební auta.

Reklama

Výběr článků

Načítám