Hlavní obsah

Opilý policista naboural do divadla, dostal podmínku

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Pětadvacetiletý Petr Stanislav sloužil u police teprve několik měsíců, letos na jaře měl nastoupit na policejní školu v Holešově. Doplatil ale na svou náklonnost k alkoholu - za lednovou nehodu, při které v těžké opilosti naboural do zdi Divadla Petra Bezruče v Ostravě, odešel od soudu s podmínkou.

Článek

Soudce Okresního soudu v Ostravě mu v úterý vyměřil desetiměsíční trest s dvouletým podmíněným odkladem. Navíc nesmí podle rozsudku 30 měsíců usednout za volant.

V době nehody byl mladý policista, který sloužil na obvodním oddělení v Brušperku, na nemocenské. Přestože neměl vycházky, oddával se bujarému pití alkoholu v ostravských restauracích. V pátek 12. ledna strávil několik hodin v hospodě, kde podle svých slov vypil sedm až osm dvanáctistupňových piv. Do postele se dostal až dvě hodiny po půlnoci. V šest hodin ráno vstal, obléknul se a vypůjčeným autem zajel do další restaurace, kde měli otevřeno.

"Tam jsem vypil kávu a dvě nebo tři další piva, sedl jsem do auta a jel jsem k přítelkyni," řekl u soudu. Při odbočování k jejímu domu nezvládl řízení a narazil do zdi sousedního Divadla Petra Bezruče. "Uslyšel jsem obrovskou ránu a z okna jsem viděl auto, jak zaparkovalo na druhé straně cesty. Řidič vešel do protějšího domu. Protože poškodil okap, napsal jsem si číslo auta," vypověděl u soudu vrátný divadla.

V krvi měl 2,3 promile alkoholu, teď je z něj nezaměstnaný

Policistům řidič odmítl otevřít, ven vyšel až na naléhání majitelky auta, kterou kontaktovala policie. Zpočátku tvrdil, že za volantem neseděl, pak ale pod tíhou důkazů promluvil a hájil se, že nepovažoval za nutné nehodu hlásit, protože majitelce auta škodu stejně musí uhradit.

V době nehody měl v krvi minimálně 2,3 promile alkoholu. Od policie byl propuštěn asi měsíc po nehodě. Škoda na autě byla vyčíslena na 20 tisíc korun, jeho opravu už odsouzený zaplatil.

Státní zástupce s podmíněným rozsudkem souhlasil a vzdal se práva na odvolání. Odsouzený si ponechal zákonnou lhůtu.

Reklama

Související témata:

Související články

Motocyklista si nevšiml, že ztratil nohu

Japonský motocyklista si nevšiml, že ztratil nohu od kolena dolů poté, co v zatáčce nezvládl svůj stroj a narazil do svodidel. Pokračoval proto v jízdě....

Opilý řidič vjel na chodník a srazil ženu

V pondělí večer porazil opilý řidič v Českém Krumlově chodkyni. Jednatřicetiletý řidič vjel na chodník a vážně ženu zranil. Dechová zkouška prokázala,...

Výběr článků

Načítám