Hlavní obsah

Opilý muž zaútočil na záchranku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Šestatřicetiletý opilý muž napadl v sobotu večer v Praze-Kolodějích posádky dvou sanitních vozů, které poničil. Jeden záchranář skončil s otřesem mozku v nemocnici. Muž byl zadržen a obviněn výtržnictví, z pokusu úmyslného ublížení na zdraví a z poškozování cizí věci. Hrozí mu trest až ve výši osmi let.

Foto: Kamila Biddle
Článek

Dvě posádky záchranné služby Praha vyjely kolem 21:00 do Kolodějí, kde se konal ples dobrovolných hasičů.  "Vyjížděli jsem, protože matka útočníka volala, že jeho otec nejeví známky života," uvedl mluvčí Záchranné zdravotnické služby Marek Uhlíř.

Místo, aby osádky sanitek zachraňovaly muže se zástavou srdce, museli čelit útoku. Muž, který byl zpit do němoty se mezitím probral a jeho syn byl agresivní. Uhlíř Novinkám řekl: "Jakmile paramedik vystoupil z auta, okamžitě dostal pěstí, byl s otřesem mozku převezen do Vinohradské nemocnice, kde bude týden.  Máme také rozbitá dvě auta, na jednom rozbil čelní sklo a pěstí udělal krátery do plechu karoserie. U druhého byla poškozena rampa s majáky, tu se však už podařilo opravit. Škoda činí 10 000 korun"

Policie přijela za 20 minut

Policejní hlídka dorazila na místo se zpožděním, což připouští i mluvčí Eva Miklíková. "Přivolala nás záchranná služba, která byla napadena. Volali ve 321:18, ať do dvou minut dorazíme, což ale nebylo možné, žádný volný vůz nebyl v blízkosti. Hlídka byla vyrozuměna ve 21:23 a za 17 minut dorazila na místo, rychleji to nešlo také kvůli stavu silnic."

 Pohotovostní motorizovaná jednotka agresivního muže zadržela, skončil na místním oddělení, kde mu bylo sděleno obvinění. Komisařka podala návrh na vzetí do vazby."

Záchranář Aleš Rubek, by mohl být z nemocnice propuštěn do týdne. Zranění, která mladý muž utrpěl, trvalé následky nezanechají. Sdělil to vedoucí lékař chirurgické kliniky vinohradské fakultní nemocnice R. Kostka, kde je záchranář hospitalizován.

"Pacient utrpěl poranění hlavy a hrudníku. Jde o poranění lehčího typu, která si vyžádají několik dní hospitalizace. Otřes mozku vždy tak do jednoho týdne," upřesnil Kostka.

Útočník býval dobrovolným hasičem

Agresivní muž byl dříve členem kolodějského sboru dobrovolných hasičů, který opustil před třemi lety. dobrovolné hasiče z Kolodějí. Kolodějským hasičům až do odvolání ředitel pražského hasičského sboru Dalibor Gosman zakázal vyjíždět k zásahům,. "Včera večer neskýtali záruku, že mohou zajistit výjezd," uvedl mluvčí pražských hasičů Václav Hladík.

Reklama

Výběr článků

Načítám