Hlavní obsah

Opilý mladík ve vysoké rychlosti nevybral zatáčku. Tři mladí lidé se zranili

– Blansko

Tři mladí lidé utrpěli zranění v sobotu při nehodě na Blanensku. Řidič podle policie zřejmě ve vysoké rychlosti vyjel mimo silnici a převrátil auto. Nadýchal přes dvě promile alkoholu.

Foto: ZZS Jihomoravského kraje

Opilý řidič auto v lese převrátil.

Článek

Nehoda se stala kolem půl šesté odpoledne mezi Útěchovem a Adamovem.

„Podle prvotního šetření vjel mladý řidič příliš rychle do jedné z pravotočivých zatáček, přejel do protisměru a auto skončilo na boku mimo komunikaci,“ informoval mluvčí policie Pavel Šváb.

K nehodě vyjeli jak hasiči, tak záchranáři. „Naše posádka ošetřila tři mladé muže a převezla je s lehkými poraněními do nemocnice v Brně,“ uvedla mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Dechová zkouška byla podle Švába pozitivní. „Na displeji se objevila hodnota 2,36 promile alkoholu. Mladý muž s výsledkem testu souhlasil a požití alkoholu před jízdou přiznal,“ konstatoval Šváb. Škoda byla vyčíslena na 80 tisíc korun.

„Nehoda dopadla relativně dobře, alkohol za volantem však může mít mnohem vážnější, často i tragické následky. Nezodpovědný řidič může během vteřiny fatálně změnit život sobě nebo ostatním účastníkům silničního provozu,“ podotkla Bothová.

Reklama

Výběr článků

Načítám