Hlavní obsah

Opilý mladík se v Přerově procházel po ledě, propadl se do řeky

Právo, Petr Marek

Velké štěstí měl v neděli po šesté hodině ranní 24letý mladík pod vlivem alkoholu, který chtěl přejít led v blízkosti mostu Míru v Přerově. Led se pod ním prolomil a mladík se propadl do řeky. Z vody ho vytáhli policisté s pomocí náhodného kolemjdoucího.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž byl převezen na vyšetření do nemocnice. Právu to řekla v neděli přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

V inkriminovanou dobu kolem podle ní projížděla hlídka policistů, která si naštěstí všimla osoby volající o pomoc. Jeden z policistů bez zaváhání lehl na led a plazil se pomoci mladíkovi, který byl po hlavu ve vodě.

„Led byl ale příliš tenký a pod zachraňujícím policistou se prolomil. Druhý z policistů okamžitě přivolal pomoc záchranářů a hasičů a vzápětí se s tažným lanem snažil po ledě připlazit ke kolegovi a mladíkovi. Za pomoci lana a dalšího muže, náhodného svědka, který projížděl kolem, zastavil a policistům pomohl, se podařilo topícího se mladíka vytáhnout,“ uvedla mluvčí.

Mezitím tím již na místo přijeli zdravotníci, kteří si podchlazeného, ale živého a zdravého mladíka převzali a sanitkou převezli na vyšetření do nemocnice. Policisté, ani nikdo další, pomoc záchranářů nepotřebovali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám