Hlavní obsah

Opilý agresor s pistolí donutil kurýra lehnout si na zem

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do ústí pistole vyděšeně hleděl dvaadvacetiletý student, který jako kurýr doručil balíček klientovi ve Zlíně-Malenovicích. Dokonce si musel před ozbrojencem lehnout na zem. Proti opilému pětačtyřicetiletému agresorovi nakonec zasáhli policisté, odzbrojili ho a odvezli na záchytku.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

„Dvaadvacetiletý student z Kopřivnice, který si přivydělává jako kurýr, doručoval v neděli odpoledne balíček pětačtyřicetiletému muži ze Zlína-Malenovic. Setkání předcházelo několik telefonátů o přesném místě předání. Už z telefonátů bylo zřejmé, že zákazník není ve své kůži,“ uvedla mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

Když pak kurýr chtěl předat balíček, klient vytáhl zbraň, kterou měl za opaskem, na kurýra ji namířil a několikrát důrazně opakoval, ať si mladík lehne na zem. „Student učinil, co po něm muž se zbraní chtěl. Ten mu pak teprve řekl, aby vstal, a omluvil se, že si dělal legraci. Kurýr potom co nejrychleji odjel a celou událost oznámil policistům ve Zlíně,“ uvedla mluvčí.

Nedalo se odhadnout, co muž se zbraní udělá, jestli někomu neublíží. Policisté navíc zjistili, že za podobné jednání už byl jednou odsouzen. Podařilo se jim ho vylákat ven z bytu a policisté z pohotovostního a eskortního oddělení pak zjevně podnapilého agresora zadrželi a převezli do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži. Dechová zkouška u něj ukázala hodnotu vyšší než tři promile.

„Muž jim předtím vydal všechny zbraně a náboje, které měl v bytě. Jednalo se o dvě plynové, dvě airsoftové zbraně a jeden znehodnocený samopal. Zbraň, s níž mířil na kurýra, byla plynová. Za výtržnictví a vydírání mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na osm let,“ sdělila Kozumplíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám