Hlavní obsah

Opilec s třemi promile zapasoval auto do zahrady, letěl pro něj vrtulník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šaratice

K havarovanému Renaultu spěchali ve čtvrtek po poledni do Šaratic na Vyškovsku jihomoravští dopravní policisté. Auto zůstalo po tvrdém karambolu zapasované do vyvýšeného betonového obrubníku a řidič zůstal v bezvědomí zaklíněný uvnitř.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policisté mu poskytli první pomoc a pomohli navést na přistání vrtulník záchranářů. Důvod nehody byl přitom nasnadě, řidič totiž nadýchal téměř tři promile alkoholu.

Dopravní policisté byli na místě jako první, dorazili jen pár minut po ohlášení nehody.

„Mohli tak zraněnému v bezvědomí okamžitě poskytnout potřebnou první pomoc. Kromě toho ale i pomohli na nedalekém poli na přistání navést zdravotnický vrtulník,“ popsal policejní mluvčí Petr Vala.

„To už se na místo postupně dostavila i pozemní lékařská posádka a hasiči, kdy zraněného muže zdravotníci následně letecky urgentně transportovali do brněnské nemocnice,” dodal.

Ještě před odletem vrtulníku nechali policisté už stabilizovanému muži dýchnout. A na displeji se ukázala vysoká hodnota.

„Osmapadesátiletý muž hlídce nadýchal téměř tři promile alkoholu v dechu. A právě zřejmě i vlivem silné opilosti nezvládl průjezd mírnou zatáčkou, vyjel mimo silnici a skončil v cizí zahradě. Škoda se zatím vyšplhala na sto tisíc korun,“ dodal Vala.

Muž je nyní podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky a hrozí mu až tři roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám