Hlavní obsah

Opilá matka nechala v Příbrami batole na balkóně, sousedy zburcoval pláč

Novinky, jap

Na balkóně v prvním patře obytného domu v Příbrami našli v sobotu ráno tamní strážníci plačící roční dítě. V průběhu zásahu strážníků a policistů se do bytu vrátila i matka dítěte. Policie uvedla, že byla žena opilá.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Příbramští strážníci byli přivoláni do ulice Ryneček v sobotu ráno. Přivolali je sousedé, kteří slyšeli dětský pláč. Strážníci se přes sousední byt dostali na balkón, na kterém našli roční dítě. To podle nich bylo podchlazené, žádná viditelná poranění ale nemělo.

Strážníci na místo přivolali policisty a záchranáře, kterým dítě předali. Mezitím se do bytu vrátila i matka dítěte.

„Mohu potvrdit, že jsme byli v ranních hodinách voláni k tomuto případu. Matka podle všeho nechala dítě doma a odešla pryč. Roční dítě se nějakým způsobem dostalo na balkón bytu v prvním patře, kde se za ním zabouchly dveře. Následně zde bylo nalezeno. Viditelná zranění nemělo," řekl Novinkám policejní mluvčí Pavel Truxa.

Záchranáři dítě prohlédli, kromě podchlazení nezjistili žádné zdravotní komplikace, ani zranění. V jejich péči pak skončila i matka dítěte. „Matka dítěte byla pod vlivem alkoholu. Na místě si stěžovala, že upadá do mdlob, proto i ona skončila v péči záchranářů,“ doplnil mluvčí.

Případ na místě zadokumentovali kriminalisté. Kromě policie se teď celou věcí bude zabývat také orgán sociálně - právní ochrany dětí.

Reklama

Výběr článků

Načítám