Hlavní obsah

Opálený svalovec fotil a natáčel nahé děti, půjčovaly mu je matky

– Tábor
Právo, Pavel Orholz

Policisté stíhají 33letého muže, který podle nich fotil snímky a natáčel videa, na kterých jsou nahé děti ve věku od čtyř do dvanácti let. Děti mu poskytovaly přímo jejich matky. Některé se nechaly přesvědčit, že muž provádí výzkum a řada z nich si za to vzala peníze. Policisté stále zjišťují, jestli muž fotky a filmy s dětmi také dále prodával.

Foto: Novinky

Článek

„Dle zatím zjištěných skutečností se cestou zejména chatu na internetu seznamoval s ženami, které pod lživou legendou, a mnohdy i za úplatu, přiměl k tomu, aby svolily k focení svých nezletilých dětí,“ informoval Právo mluvčí táborské policie Miroslav Doubek.

Mezi legendy muže patřil například příběh, že je studentem vysoké školy a jako svou seminární práci zpracovává problematiku sexuálního vývoje dětí. „Následně si vymohl být s dětmi o samotě, kdy s nimi hovořil na uvedené téma, přičemž je svlékal, měřil, osahával, fotil a natáčel,“ upozornil Doubek.

Vozil s sebou i dětské prádlo

Druhou legendou bylo, že pro svou známou, která je majitelkou prodejny s dětským spodním prádlem, připravuje katalog. „K doložení tohoto vymyšleného příběhu s sebou vozil i spodní prádlo, do kterého pak děti převlékal, přičemž je opět osahával, měřil, fotil a natáčel,“ konstatoval mluvčí.

K pořizování dokumentace muž používal svůj mobilní telefon. Schůzky si domlouval do bytů oslovených žen, někdy i do přírody, například k rybníku. V jednom již ze zadokumentovaných případů namíchal zúčastněným ženám do pití prášky na spaní.

Soláriem opálená pleť

Muži hrozí za trestný čin sexuální nátlak až dvanáct let vězení a v současné době je ve vazbě. Má atraktivní vzhled, svalnatou 180 centimetrů vysokou postavu, soláriem opálenou pleť a velmi krátce střižené vlasy, mnohdy měl hlavu zcela vyholenou. Vousy míval při schůzkách upravené do bradky či pouze tenké svislé linky uprostřed brady. Na schůzky jezdil vozidlem Škoda Superb tmavé barvy.

Doubek doplnil, že policisté zadrželi u obviněného celou řadu fotek a filmů s nahými dětmi, z nichž některé se jim zatím nepodařilo ztotožnit. Policisté proto žádají další oběti, aby volaly na linku 974 238 611, případně policejní lince číslo 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám