Hlavní obsah

Opakované šetření CzechTeku 2005 nepřineslo nic nového

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Inspekce ministra vnitra ani v opakovaném šetření nepřinesla nová obvinění v kauze technoparty CzechTek 2005. Inspekce prošetřuje postup policistů při zásahu proti účastníkům akce. Během prvního šetření dostala inspekce 128 trestních oznámení. Nakonec se inspekce zabývala pouze dvěma podněty.

Článek

Ministr Ivan Langer byl s její prací nespokojen a nařídil opakované prošetření. To však koncem loňského roku skončilo a nepřineslo nic nového. Mluvčí ministerstva vnitra Radek Holý uvedl, že hlavním důvodem je jednak dlouhá doba od zásahu a také pasivita poškozených, kteří nepřišli s žádnými novými informacemi.

"Dokazovat něco po roce a půl je těžké. Inspekce nezjistila žádné pochybení, které by šetření vrátilo na začátek," řekl mluvčí ministerstva.

Už loni v říjnu ministr Langer ostře kritizoval výsledky šetření své inspekce. Ministrovi například vadilo, že na akci inspekce vyslala jen dva pracovníky, kteří ani nebyli přímo na místě zásahu.

Ke státním zástupcům se tak nakonec dostaly dva případy. Jeden z nich se týkal čtveřice chebských policistů, kteří podle videozáznamu zbili jednoho z účastníků technoparty. Tento případ původně plzeňská státní zástupkyně Antonie Zelená odložila.

Nejvyšší státní zástupkyně Renáta Vesecká však nechala v polovině srpna kauzu znovu prověřit. Dosud není došetřena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám