Hlavní obsah

Opakovaně jezdil zfetovaný, policie mu zabavila auto

– Veselí nad Moravou
Právo, miv

Případ nenapravitelného konzumenta pervitinu, který opakovaně sedal za volant, čímž ohrožoval provoz a ostatní řidiče, řeší policisté ve Veselí nad Moravou na Hodonínsku. Obrátili se nyní na soud, aby rozhodl o zabavení vozidla Audi, ve kterém šestadvacetiletý podezřelý muž jezdil. Pokud zajištění soud potvrdí, vozidlo může být k mání k veřejnému odprodeji.

Foto: KŘP Karlovarského kraje

Řidič byl pod vlivem pervitinu. Ilustrační foto

Článek

Veselská policejní hlídka v úterý odpoledne zastavila osobní automobil Audi, o kterém muži zákona znalí místa a lidí věděli, že jej používá konzument drog, kterému navíc řízení zakázal soud. Předpokládali, že ani tentokrát tomu nebude jinak.

„Jejich tušení se ukázalo jako správné a za volantem skutečně seděl šestadvacetiletý mladík, kterého v době zákazu řízení policisté přistihli už dvakrát. Ani tentokrát nechyběly drogy, orientační test na návykové látky potvrdil přítomnost amfetaminu. Řidič sice doznal požití pervitinu, ale odmítl se podrobit lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu,“ uvedl mluvčí policie Petr Zámečník.

Vzhledem k opakovanému porušení zákazu a dalšímu řízení pod vlivem drog se policisté rozhodli zajistit auto, aby znesnadnili další páchání trestné činnosti a uchránili ostatní motoristy před potenciální hrozbou. „Vozidlo jsme odtáhli. V rámci trestního řízení budeme soudu dávat návrh na jeho propadnutí. Mladý muž skončil v policejní cele a čeká jej obvinění z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám