Hlavní obsah

Okradli mě a spoutali, ohlásil dlužník fingovanou loupež na Blanensku

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako zpronevěru peněz vyšetřují kriminalisté z Blanenska případ 34letého muže, který volal na tísňovou linku, že ho přepadli neznámí pachatelé, sebrali mu 120 000 korun a připoutali ho k autu. Nakonec se ukázalo, že si všechno vymyslel a k vozidlu se připevnil sám. Pomocí fingované loupeže chtěl splatit vlastní závazky.

Foto: Policie ČR

Fingovaná loupež na Blanensku

Článek

Událost se stala minulý týden, informovala v úterý mluvčí policie Lenka Koryťáková. Muž pracoval ve firmě, která půjčuje peníze, přičemž vyzvedl 120 000 pro jednoho z klientů.

„Odebral se k chatové oblasti na Letovicku, kde měl peníze údajně předat. Zde se připoutal elektrikářskou vázací páskou ke klice od auta a zavolal na linku 158. Operačnímu důstojníkovi sdělil, že byl právě přepaden dvěma muži, kteří ho obrali o peníze a svázali k autu,“ popsala mluvčí.

Dívka vylákala muže, kumpáni ho zbili do bezvědomí

Krimi

Údajní pachatelé měli odjet na motorce či čtyřkolce, policisté po nich začali pátrat. „Celá věc se zadokumentovala a ve spolupráci s kriminalisty se provedlo rozsáhlé vyšetřování. O pár hodin později se celá situace změnila, dotyčný se policistům doznal, že si celou věc vymyslel,“ upřesnila Koryťáková.

Foto: Policie ČR

Muž policii tvrdil, že mu někdo ukradl peníze

Muž policii balamutil podle svých slov proto, že si nevěděl rady, jak splatit své dluhy. Nyní mu za zpronevěru hrozí až dvouletý trest vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám