Hlavní obsah

Oheň v autolakovně na Českolipsku poškodil šest aut

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Bor

Šest hasičských jednotek zasahovalo v pátek vpodvečer u požáru autolakovny v Novém Boru na Českolipsku. Hořet tam začalo po čtvrté hodině. Oheň poškodil halu o výměře 10 x 20 metrů a šest osobních automobilů, na kterých se uvnitř haly pracovalo.

Foto: HZS Libereckého kraje

Zásah hasičů v Novém Boru

Článek

„Zásahu se účastnilo celkem 42 hasičů. Protože bylo místo v době příjezdu hasičů silně zakouřeno, museli použít dýchací techniku. Požár se jim podařilo za 45 minut lokalizovat,“ uvedla mluvčí Hasičského záchranného sboru Pavlína Bílková a dodala, že po prohlídce objektu termokamerou byla k dohašení skrytých ohnisek požáru nasazena cisterna se speciálním zařízením Cobra.

„Cobrou lze po přimísení abraziv řezat stavební konstrukce. Zařízení je zakončené proudnicí, jejíž patentovaná tryska vpraví do zasaženého prostoru vodní mlhu, která se okamžitě promění v páru a místo ochladí. Toto realizovali hasiči ze střechy objektu,“ vysvětlila Bílková.

Foto: HZS Libereckého kraje

Zásah hasičů v Novém Boru

V podniku, který se specializuje na práci s barvami a laky, se v době požáru nacházeli dva zaměstnanci. Ti po zpozorování kouře urychleně sami opustili prostor. Celková výše škody bude vyčíslena v průběhu následujících dnů, stejně jako příčina vzniku požáru, která je v šetření vyšetřovatelů hasičů i policie.

„Na místo bude během sobotního dopoledne povolán kynolog se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání akcelerantů hoření,“ dodala Bílková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám