Hlavní obsah

Odtahovku zadrželi na D1 s pomocí střelby a zátarasu, cizince čeká vydání do Německa

Dva cizinci, kteří ujížděli v listopadu na dálnici D1 v odtahovém voze, čekají na vydání do Německa, kde budou stíháni kvůli majetkové trestné činnosti. Na dotaz Novinek to ve čtvrtek uvedla mluvčí policie Veronika Čermáková. Policisté museli na dálnici kvůli utíkajícímu muži varovně střílet.

Střelba na dálnici D1: Řidič utíkal přes svodidla a protisměrVideo: TN.cz

 
Článek

„V souvislosti s událostí na D1 policisté zadrželi dva cizí státní příslušníky, kteří jsou podezřelí z páchání majetkové trestné činnosti, které se měli dopouštět na území sousedního Německa,“ informovala Čermáková.

Naložené auto odtahovky bylo podle ní ukradeno v Německu a trestná činnost dvojice souvisí převážně s kradenými auty.

Oba muži jsou nyní ve vydávací vazbě, policie nemá poznatky, že by se nějaké trestné činnosti dopustili také v Česku. „Vzhledem k tomu, že stále probíhají úkony trestního řízení, se k věci nebudeme blíže vyjadřovat,“ konstatovala mluvčí.

Policie stíhala odtahovku 16. listopadu dopoledne u Lokte. Řidič hlídce ujížděl 23 kilometrů, než byl donucen zastavit před zátarasem na 64. kilometru, kde se dal okamžitě na útěk. Po několika stovkách metrů byl ale za pomoci varovných výstřelů zadržen.

Podle zveřejněného videa řidič zastavil v levém pruhu dálnice a utíkal přes svodidla a v protisměru. Policisté zároveň zadrželi také jeho kumpána. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám