Hlavní obsah

Od začátku roku policie hledala přes 3000 ztracených dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V České republice vzrůstá počet pohřešovaných dětí. Policie loni vyhlásila pátrání po 8696 dětech, což je o 579 pohřešovaných více než v roce 2006. Od začátku letošního roku do 8. května evidují policisté celkem už 3446 zmizení a útěků dětí.

Článek

Výrazně se zvýšil počet dětí, které utíkají z domova a ústavů. Neustále ale přibývá i malých dětí, které unáší jeden z rodičů, uvedla mluvčí Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování Pavla Kopecká. Pomoci při hledání dětí by mohl výstražný systém. Ministerstvo vnitra prý nyní provádí kroky k jeho zavedení.

Národní výstražné systémy pro náhlé případy pohřešovaných dětí vyžadují úzkou spolupráci policie, médií a dopravních systémů. Ve chvíli, kdy se policie dozví například o uneseném dítěti, televize o tom okamžitě odvysílá zprávu. Fotografie dítěte by se měla okamžitě objevit také kolem cest, například na benzinových pumpách a podobně.

Problematiku připomene Mezinárodní den pohřešovaných dětí, který připadá na 25. května. V tento den v roce 1979 beze stopy zmizel v New Yorku při cestě do školy šestiletý Etan Patz. Evropa si Mezinárodní den pohřešovaných dětí připomíná od roku 1986.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám