Hlavní obsah

Obžalovaná u hradeckého soudu požádala o ruku muže, jehož málem ubodala

– Hradec Králové
Právo, Ludmila Žlábková

S nabídkou sňatku, která by zazněla přímo v soudní síni, se předseda senátu Krajského soudu v Hradci Králové Petr Mráka za dobu své praxe dosud nesetkal. Až v pondělí ho v tomto směru překvapila Miroslava Šetková, obžalovaná z pokusu o vraždu. Místo aby využila svého práva vyjádřit se k výpovědi své oběti, o dva roky staršího partnera, požádala ho o ruku. A dočkala se kladné odpovědi.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Kdy však bude svatba, bude záležet zejména na verdiktu trestního senátu. Šetková je obžalovaná, že letos 17. června ve svém bytě v 6. patře panelového domu v Hradci Králové napadla partnera nožem s 21centimetrovou čepelí.

„Zasadila mu nejméně 12 ran nožem do různých částí těla, čímž mu způsobila sečněřeznou ránu zasahující až na čelní kost, bodnořeznou ránu na levé zadní straně krku, sedm ran na zádech, kdy dvě z nich pronikly do hrudníku, poranily obě plíce a vedly k průniku vzduchu do obou dutin,“ stojí mimo jiné v žalobě.

Ke smrti poškozeného nedošlo jen díky tomu, že se mu podařilo přivolat si pomoc a ihned se v nemocnici podrobil operaci.

Žárlil jsem a vyprovokoval ji. A tak se to stalo. Proto už takhle nechci pít.
poškozený

Policejní zpráva z doby krátce po činu uváděla, že žena nechtěla, aby muž, který je bez domova, u ní ještě dále přebýval. Po vzájemném slovním i fyzickém napadání si měla dojít do kuchyně pro nůž a vrátila se se slovy: „Jestli neodejdeš, tak tě bodnu.“ Muž měl odpovědět: „Tak to zkus.“

Chce si ji vzít

V soudní síni však už poškozený hovořil jinak. Událost prý vyprovokoval on sám svou žárlivostí. Podle jeho výpovědi šli se ženou na procházku do parku vyvenčit psa. Postupně pili pivo z PET lahví, tam potkali dalšího muže, který s nimi dál pil alkohol. A to prý byl kámen úrazu.

„Něco jsem popil, přemíra alkoholu. Žárlil jsem a vyprovokoval ji. A tak se to stalo. Proto už takhle nechci pít. Dám si občas maximálně dvě piva,“ řekl snad budoucí ženich Právu při odchodu ze soudní síně. Svou partnerku z toho, co se stalo, neviní a určitě si ji chce vzít.

Obžalovaná však byla již v minulosti za agresivní chování v opilosti souzena, když zaútočila na jinou ženu a vážně ji zranila. Byl jí uložen podmíněný trest odnětí svobody. Rozsudek by měl zaznít v pátek.

Reklama

Výběr článků

Načítám