Hlavní obsah

OBRAZEM: V centru Prahy se propadla vozovka, Lucernu zaplavila voda

– PRAHA • Aktualizováno
Novinky, toh

Ve Štěpánské ulici v centru Prahy se v neděli ráno propadla část vozovky. Na vině je prasklé potrubí. Vytékající voda následně začala zaplavovat podzemní prostory Lucerny. Na místě zasahují hasiči, kteří museli kvůli výfukovým plynům z čerpadel evakuovat obyvatele první patra domu. Podle mluvčí hasičů se kolem 13. hodiny podařilo potrubí uzavřít.

Foto: Milan Malíček, Právo

Na místě kromě hasičů zasahují i plynaři a energetici.

Článek

„Pět čerpadel jsme navýšili na devět. V Lucerně je hlášeno asi půl metru vody. Teď veškerou vodu odčerpáme,“ řekl Novinkám mluvčí pražských hasičů Vít Pernica. Podle něj je Štěpánská ulice uzavřena od Václavského náměstí k ulici V Jámě.

Čerpadla mají benzínový pohon. Kvůli unikajícím výfukovým plynům museli být evakuováni lidé žijící v prvním patře domu. "Evakuováni byli preventivně, aby je neohrožovaly výfukové zplodiny," dodal Pernica.

Na místě jsou kromě hasičů i lidé z plynáren a od energetiků. Přilehlé budovy by měly být kvůli havárii odpojeny od proudu, zvažuje se, zda i od plynu.

:. Kvůli prasklému potrubí bylo v podzemní části paláce Lucerna půl metru vody.foto: Právo/Milan Malíček

Pražské vodovody a kanalizace (PVK) zatím nemají bližší podrobnosti, jak k nehodě došlo. Na vině bude pravděpodobně staré potrubí. "Havárii máme hlášenou od půl osmé," potvrdila Novinkám operátorka PVK.

Podle hasičů by voda mohla být odčerpána do dvou hodin. Na místě zasahovalo celkem pět desítek hasičů ze 14 jednotek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám