Hlavní obsah

O víkendu zemřelo na silnicích osm lidí

Tragická bilance na českých silnicích pokračovala i tento víkend. Do nedělního odpoledne zemřelo na silnicích osm lidí. Pět v sobotu, tři, včetně malého dítěte, v neděli. Minulý víkend si vyžádal ještě o čtyři životy více.

Článek

Letošní rok je na silnicích tragický. Za první pololetí zemřelo 495 lidí, což je o 14 procent více než loni. Počet nehod je paradoxně nižší než loni. Přibývá tak nehod smrtelných.

Nejtragičtější byl letos první červnový víkend, kdy zemřelo 14 lidí. Co se celého týdne týče, vede smutný žebříček uplynulý týden, v němž zemřelo 32 lidí.

V neděli si život malého dítěte vyžádala nehoda u Seče na Chrudimsku. osobní vůz se tu střetl s náklaďákem. [celá zpráva] Ve Cvikově na Českolipsku zemřel padesátiletý řidič. Vyjel ze silnice a narazil do stromu. V autě se zranily dvě děti a třicetiletá žena.

V sobotu kromě pěti mrtvých utrpělo těžká zranění dalších 24 lidí, celkem se tento den stalo 439 nehod. Například v Mníšku u Liberce zemřela spolujezdkyně v autě, které narazilo do stromu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám