Hlavní obsah

O stavbu vily miliardáře Bakaly se zajímá policie

Právo, pab
MODRAVA

O stavbu vily miliardáře Zdeňka Bakaly na šumavské Modravě se už několik dní zajímají policisté. Vyšetřují okolnosti pádu dělníka z lešení. Sedmadvacetiletý muž z Ústí nad Labem se minulý týden propadl podlážkou a zřítil se z pětimetrové výšky.

Článek

S podezřením na poranění páteře ho transportoval vrtulník záchranné služby do českobudějovické nemocnice. "S jistotou zatím můžeme říci, že muž spadl bez cizího zavinění. Nezjistili jsme zatím ani to, že by byla podlážka naříznutá s úmyslem, aby došlo k neštěstí," řekl Právu Josef Švec z klatovského policejního ředitelství.

Podle něho policisté nyní čekají na závěry šetření Inspektorátu bezpečnosti práce. "Podle toho budeme postupovat dál. Pokud se zjistí nějaká porušení bezpečnosti práce ze strany stavebníka, může být konkrétní viník trestně stíhán," dodal Švec. Podle informací Práva se fraktura páteře u zraněného dělníka nepotvrdila. Přesto je stále v péči lékařů a nosí speciální fixační krunýř.

Stavba vily miliardáře Zdeňka Bakaly na šumavské Modravě se pomalu blíží ke konci. Zkolaudována a dokončena by stavba měla být do konce roku. Luxusní sídlo za přibližně 150 miliónů korun vyrostlo ve stráni nad známou Klostermannovou chatou.

Svým vzhledem připomíná atomový kryt. Rozlehlý objekt je z přední části prosklený a má rovnou střechu. Na druhou stranu je zasazený do svahu tak, aby co nejvíce splýval s krajinou Na stavbu se chodí dívat stále spousta zvědavců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám