Hlavní obsah

O propuštění Nagyové a spol. rozhodne soud až v pátek

– Ostrava
Právo, hon

Až v pátek rozhodne stížnostní senát Krajského soudu v Ostravě o tom, zda vyhoví žádosti tří obviněných v kauze Nagyová proti uvalení vazby a propustí je na svobodu. Krajský soud se začal stížnostmi Jany Nagyové, Romana Bočka a Ondreje Páleníka zabývat ve čtvrtek a po seznámení se spisem si nechal čas na rozmyšlenou.

Foto: Petr Horník, Právo

Jana Nagyová

Článek

„Stížnostní senát Krajského soudu v Ostravě po prostudování a vyhodnocení spisového materiálu dospěl k závěru, že rozhodne v průběhu zítřejšího dopoledne,“ informovala bez bližších podrobností mluvčí krajského soudu Lucie Böhmová.

V kauze bylo původně vazebně stíháno sedm lidí. O propuštění tří stíhaných exposlanců za ODS Marka Šnajdra, Petra Tluchoře a Ivana Fuksy rozhodl v úterý Nejvyšší soud s odkazem na jejich poslaneckou imunitu. Ve středu okresní soud rozhodoval o žádosti zpravodajce Jana Pohůnka, který žádal o propuštění z vazby, a jeho žádost zamítl.

Ve vazbě tak minimálně do pátku zůstávají ještě někdejší náměstek ministra zemědělství Roman Boček, bývalý ředitel Vojenského zpravodajství Ondrej Páleník a hlavní obviněná – pravá ruka expremiéra Nečase Jana Nagyová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám