Hlavní obsah

Nový šéf dopravní policie: s akcemi Kryštof je konec

PRAHA

Policejní prezident Oldřich Martinů představil v pondělí nového ředitele dopravní policie Martina Červíčka. Nový šéf se chce zaměřit zejména na problém korupce mezi dopravními policisty a současně převést větší pravomoci na jednotlivé regiony a krajská ředitelství.

Článek

Řidiči by se už v budoucnu neměli setkávat při svých cestách s celostátními akcemi typu Kryštof. Podle Červíčka je nahradí menší akce organizované v jednotlivých regionech. Chce také bojovat s korupcí, která byla u dopravních policistů vyčítána jeho předchůdci Zdeňku Bambasovi.

Červíček navrhuje, aby si místa pro kontrolování provozu na silnicích vybírali sami policisté v regionech, kde by se také měly odehrávat kontrolní akce. Červíček se funkce ujme oficiálně 1. září.

Pětatřicetiletý Červíček doposud působil jako šéf dopravních policistů v Náchodě. Byl jediným policistou, který se přihlásil do výběrového řízení na šéfa dopravky po Bambasovi, který byl z funkce odvolán 27. července po čtrnáctiletém působení ve funkci. Musel předložit koncepci, v níž nastínil své představy o fungování této policejní složky.

Bývalý dlouholetý šéf dopravních policistů Zdeněk Bambas byl odvolán 27. července kvůli neuspokojivým výsledkům. Ministr vnitra Ivan Langer (ODS) o něm řekl, že jej za 14 let ve funkci "postihla hluchota a slepota k problémům policie".

Reklama

Související články

Dopravní policie má nového šéfa

Novým šéfem dopravní policie se stal Martin Červíček, informoval server Lidovky.cz. Červíček nahradí v čele dopraváků Zdeňka Bambase.

Výběr článků

Načítám