Hlavní obsah

Nohy jsem dal pryč, aby se vešla do kufru, řekl soudu obžalovaný z vraždy

Novinky, bad
Praha
Aktualizováno

Brutální vraždu pětatřicetileté Ukrajinky začal v pondělí projednávat pražský městský soud. Ženu ubodal k smrti její o rok mladší krajan a soused Sergej Misko v Praze loni v létě. Následně její tělo rozřezal a poházel do kontejnerů. Misko se po zadržení k vraždě přiznal, hrozí mu až osmnáct let za mřížemi.

Foto: Marek Bádal, Novinky

Sergej Misko u pražského soudu

Článek

Pětatřicetiletý Ukrajinec Misko ubodal podle obžaloby svou o rok starší známou loni v červenci v bytě na pražském Žižkově. Misko měl od pokoje své krajanky klíč od doby, kdy ho požádala, aby jí vyměnil zámek u dveří. Muž využil příležitosti a nechal si udělat kopii klíče.

Když přišel kvůli neplacení faktur o připojení k internetu, chodil do jejího pokoje tajně hrát hry, na kterých je prý závislý. Původně muž říkal, že ho spolubydlící přistihla a následovala hádka, na jejímž konci zůstala žena ležet v tratolišti krve.

V pondělí u soudu ale prohlásil, že se s krajankou pohádal, protože mu kopla do dveří.

Všimla si nože, tak ji srazil do vany

„Začali jsme se strkat, vzal jsem nůž, myslel jsem, že uteče. Chvíli jsme se váleli po zemi, byli jsme oba od krve. Pomohl jsem jí vstát a říkala, že chce do koupelny se umýt,” komentoval situaci u soudu Misko.

Žena si všimla v koupelně nože, chtěla se na něj otočit, tak ji Misko srazil do vany.

Vodkou posilněný muž ji pak více než dvaceti ranami nožem ubodal k smrti. „Vypil jsem flašku vodky a nějaká piva, ale nevím, kolik jsem toho měl,“ snažil se vzpomenout muž. Podle soudního znalce Michala Hladíka by se právě kvůli mnohočetným poraněním nepodařilo smrt  ženy odvrátit.

Druhý den od těla odřezal hlavu a nohy. Ostatky vyhodil minimálně do dvou různých kontejnerů na tříděný odpad.

„Druhý den jsem si rozmýšlel, co budu dělat, bál jsem se jít na policii. Rozhodl jsem se, že nohy dám pryč, aby se vešla do kufru,” řekl Misko.

Tělo a jeho části byly nalezeny o týden později ve dvou pražských třídírnách odpadu.

Soused ženu zavraždil kvůli počítačovým hrámVideo: Novinky

Miska policisté zadrželi několik týdnů po vraždě. Ukrajinec se během výslechu k činu přiznal a s policisty spolupracoval.

Misko je souzený na svobodě, z vazby musel být propuštěn kvůli údajné chybě soudce. [celá zpráva] Podle pondělních výpovědí znalců jednal v afektu.

Soud vynese rozsudek v úterý dopoledne.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám