Hlavní obsah

Neznámý útočník střílel v Kladně na děti

Novinky, kub
Kladno

Kladenská policie vyšetřuje případ dětí zasažených střelami ze vzduchovky nebo airsoftové pistole. K incidentu došlo v úterý v parku Trilobit. Dva chlapci měli povrchová zranění, třetího rána zasáhla do tenisky.

Foto: Mapy.cz

Park Trilobit v Kladně

Článek

Policii zavolali svědci v úterý po 20. hodině, incident se stal v parku mezi ulicemi Leoše Janáčka a Václava Rabase. „Neznámý pachatel blíže nezjištěným zařízením, pravděpodobně vzduchovkou nebo airsoftovou zbraní, střílel na zde přítomné děti,” znělo podle mluvčí policie Michaely Novákové oznámení.

Střely podle ní zasáhly tři chlapce ve věku čtrnáct a patnáct let, dva z nich utrpěli povrchová zranění. „V okolí se pohybovalo nejméně dalších pět děti, které nebyly zraněny,” upřesnila mluvčí s tím, že třetího chlapce střela zasáhla jen do tenisky.

Policie po pachateli pátrá, podle Novákové není zřejmé, zda se jednalo například o někoho z okolních paneláků, ve hře je i varianta, že děti střílely mezi sebou.

Policisté žádají případné svědky, aby se ozvali na telefonní číslo 974 873 500, případně bezplatnou linku 158. Policisté případ vyšetřují s podezřením na výtržnictví, za které hrozí až dva roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám