Hlavní obsah

Neví, že by muže bodla, za vraždu jí ale hrozí 18 let vězení

Právo, Aleš Pelikán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Případ vraždy 36letého muže v Mostě z ledna letošního roku začal ve středu projednávat ústecký krajský soud. Z činu se před senátem zpovídá 23letá Veronika Muraňská, která měla podle obžaloby po předchozí rozepři bodnout muže kuchyňským nožem do srdce. Muž na místě zemřel, Muraňské hrozí za vraždu až 18 let vězení.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Veronika Muraňská před ústeckým soudem vraždu popřela.

Článek

Případ se stal letos 12. ledna večer na jednom mosteckém sídlišti. Muraňská spolu s několika známými navštívila kamarádku v jejím bytě. Po odchodu zjistila, že jí údajně chybí 1000 korun, tak se vrátila zpět do bytu, protože z krádeže podezírala kamarádčina přítele.

Neuvědomuji si, že bych ho bodla.
obžalovaná

Peníze u něj nenašla, oba se začali hádat a pak šli ven, aby nebudili děti. S sebou si údajně na svou obranu vzala kleště a nůž, protože muž prý byl násilník. Přiznala, že venku do muže strčila, ten ji pak prý začal mlátit. „Neuvědomuji si, že bych ho bodla,“ hájila se u soudu.

Podle obžaloby ale muže bodla kuchyňským nožem do levé strany hrudníku, čímž mu způsobila ránu v levé komoře srdce s krvácením do hrudníku. Přivolaný lékař po neúspěšném oživovacím pokusu už muži pomoci nemohl.

Muraňská, která byla v době činu na mateřské dovolené, už byla souzena za krádeže. S přáteli si také aplikovala pervitin. Soud bude pokračovat ve čtvrtek, kdy by mohl být vynesen rozsudek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám