Hlavní obsah

Neuvěřitelný manévr hazardérky za volantem u Českého Těšína řeší policie

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Těšín

Doslova hazardérský kousek předvedla v pátek odpoledne na silnici I/11 nedaleko Českého Těšína čtyřiadvacetiletá žena. Rozhodla se předjíždět kamión v místě, kde byla dvojitá čára. Přitom se dostala do protisměru, kde ohrozila posádky minimálně tří dalších aut. Riskantní jízdu se podařilo natočit muži jedoucímu za riskující řidičkou.

Předjíždění přes dvojitou plnou čáru. Video poskytl Novinkám svědek nebezpečné dopravní situace.

 
Článek

Na počínání mladé šoférky upozornil policisty jeden z účastníků nebezpečného incidentu. Na videozáznamu je vidět, jak Škoda Octavia začne v nejnevhodnější chvíli předjíždět kamión přes dvojitou plnou čáru, ačkoliv řidička nemohla mít žádný přehled o situaci v protisměru. Jen díky pohotové reakci řidičů protijedoucích aut nedošlo k hromadné srážce.

„Kolem 16.30 vyjela hlídka speciální pořádkové jednotky na místo k prověření přestupku v dopravě,“ potvrdila událost policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Řidička podle mluvčí jela v osobním autě po silnici I/11 za kamiónem. „Přejela dvojitou čáru, dostala se do protisměru a svou jízdou ohrozila několik vozidel,“ popsala s tím, že věc bude oznámena správnímu orgánu jako přestupek v dopravě.

Totožnost mladé hazardérky se podařilo policistům zjistit ještě v pátek, nyní by rádi vyslechli i řidiče z vozidel, které žena svou jízdou ohrozila. Ohlásit se mohou buď na lince 158 nebo na policejním obvodním oddělení v Českém Těšíně. Pokud by se totiž prokázalo, že jízdou ženy bylo ohroženo více než sedm lidí, mohli by policisté věc překvalifikovat na trestný čin.

Reklama

Výběr článků

Načítám