Hlavní obsah

Neukojený zákazník se zpovídá z vraždy prostitutky

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Z brutální vraždy prostitutky, která mu odmítla poskytnout služby podle jeho představ, se u Krajského soudu v Ostravě od pondělí zpovídá Bronislav Zotyka z Ostravy. Podle obžaloby ubil nezjištěným předmětem do hlavy za to, že mu kromě klasické soulože odmítla poskytnout další služby.

Foto: Aleš Honus, Právo

Bronislav Zotyka tvrdí, že ženu zabít nechtěl

Článek

Ženu, která poskytováním erotických služeb obstarávala prostředky pro svého malého syna, pak zabalil do igelitových pytlů a několik dní ukrýval ve sklepě. Potom ji autem odvezl do Horní Suché, kde mrtvolu schoval v keřích. Po ženě zůstal pětiletý syn, kterého nyní vychovává babička.

Obžalovaný u soudu odmítl vypovídat, a tak soudkyně přečetla protokol z jeho policejního výslechu, ve kterém úmysl vraždit popřel. Prostitutku si podle svých slov objednal prostřednictvím inzertních novin do svého bytu, který obýval s manželkou.

"Zaplatil jsem 1200 korun,“ řekl. Poté, co mu poskytla služby, které měli původně domluvené, odešla prostitutka do sprchy, kam za ní Zotyka přišel a požadoval ještě anální sex.

"Ona to ale odmítla, tak jsem jí dal facku. Narazila hlavou do hrany vany a upadla do bezvědomí,“ řekl.

Prozradil ho záznam z kamery

"Pak jsem seděl v kuchyni, kouřil jednu cigaretu za druhou a přemýšlel, co udělám. Sanitku jsem nevolal proto, že jsem se bál, že mě zavřou,“ řekl muž. Tělo ženy pak zabalil do igelitových pytlů, schoval do sklepa a po několika dnech odvezl do lesa.

Kriminalisté si pro něj přišli po několika dnech. Na stopu je přivedl záznam z bezpečnostní kamery, která byla nainstalovaná na chodbě panelového domu. Zotyku, který o kameře nevěděl, videozáznam zachytil jak s přicházející prostitutkou, tak i s objemným pytlem, který na druhý den ráno nesl do sklepa. Hlavní líčení bude pokračovat v následujících dnech výslechy svědků, rozsudek by měl padnout do konce týdne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám