Hlavní obsah

Netipoval jsem, že jí je šestnáct, hájil se obžalovaný ze znásilnění

– Praha
Novinky, bad

„Je mi to hrozně líto, co jsem způsobil,“ kál se muž z Košic v pátek před pražským městským soudem. Je obžalovaný z toho, že před více než čtyřmi lety znásilnil šestnáctiletou dívku, která dosud trpí psychickými problémy. Muži hrozí trest až deset let vězení.

Muž podezřelý ze znásilnění zachycen v metruVideo: Policie ČR

 
Článek

Tehdy třiadvacetiletý Slovák jel podle svých slov přes sídliště Skalka v Praze 10 za přítelkyní. Řekl, že v sobě měl alkohol, protože jako dělník pracoval v partě, která si po týdnu práce vždy „vyhodila z kopýtka“. Nebyl prý problém vypít lahev vodky v několika lidech během půl, tři čtvrtě hodiny.

Foto: Policie ČR

Křoví, ve kterém muž dívku znásilnil.

V autobuse si ale všiml mladé dívky. „Shodou náhod do stejného autobusu nastoupila ta slečna,“ vzpomínal obžalovaný. Když dívka přestupovala na jinou linku, mladík za ní podle obžaloby vyrazil, jednou rukou jí chytl za kabelku, druhou za ruku a odtáhl ji do nedalekého křoví, kde ji povalil na zem.

„Nevím, prostě se mi asi zalíbila. Tak jsem ji vzal do toho křoví, došlo k souloži. Doteď si to nedokážu vysvětlit. Vůbec jsem netipoval, že jí je šestnáct let,“ řekl.

Oběť trpí posttraumatickou poruchou

Dívku dvakrát znásilnil, a když se ji snažil donutit k orálnímu sexu, vyrušil ho náhodný kolemjdoucí a on z místa utekl. Podle znalců se u dívky rozvinula posttraumatická stresová porucha a v souvislosti s odhalením pachatele i disociativní porucha motoriky. Má chvíle, kdy zbělá, nemůže se pohnout nebo ztratí vědomí. „Není příliš naděje, že se to zásadně zlepší,“ řekla v pátek u soudu znalkyně z oboru psychologie Ludmila Šrutová.

Soud bude pokračovat koncem února, kdy by měla být vyslechnuta matka napadené dívky.

Obžalovaný byl už jednou odsouzen za výtržnictví. Před rokem a půl v opilosti házel v baru v Černošicích po hostech půllitry, popelníky i nábytek. Za to si vysloužil roční podmínku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám