Hlavní obsah

„Nes... mě, nebo vás podpálím jako v Bohumíně!“ vyhrožoval muž v Novém Jičíně

Právo, den

Novojičínští kriminalisté řeší dva případy nebezpečného vyhrožování. Dva muži, nezávisle na sobě, vyhrožovali tento týden lidem, že je podpálí jako v Bohumíně.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Při požáru zahynulo 11 lidí

Článek

„První incident se stal o půlnoci z 9. na 10. srpna. Podezřelý 32letý muž z Olomouce opakovaně volal z bytu v jednom z novojičínských panelových domů na policejní tísňovou linku 158 a tam tvrdil, že si zajede pro benzín a podpálí a oddělá celou ulici Dvořákovu v Novém Jičíně,“ sdělil krajský policejní mluvčí René Černohorský.

Požár domu z vrtulníkuVideo: ZZS MSK

Dodal, že muže krátce po jedné hodině ranní policie zadržela. Protože mu policisté naměřili téměř 2,7 promile alkoholu v dechu, byl odvezen na záchytnou stanici ve Frýdku-Místku k vystřízlivění. „Žádná škoda na majetku nevznikla, nikdo nebyl zraněn,“ upozornil policejní mluvčí.

Bohumín varoval před falešnými sbírkami pro oběti požáru

Krimi

Druhý případ se stal také v Novém Jičíně, a to 11. srpna odpoledne u jednoho z domů na ulici Žižkova. Tentokrát 55letý muž napadl slovně skupinku osob. Příčinou jeho rozčilení měla být ztráta poklic z kol jeho automobilu. „Muž těm lidem vyhrožoval slovy: Neserte mě, jinak vás všechny podpálím jak v Bohumíně. Ukazoval při tom na přilehlé domy. Ani zde nedošlo ke škodě na majetku a nebyl nikdo zraněn,“ upřesnil Černohorský.

Policie vyšetřuje rasistický článek o požáru bohumínského paneláku

Krimi

Oba skutky policie stále prošetřuje. „Apelujeme na veřejnost, aby si uvědomila nebezpečnost takovéhoto jednání, které je protiprávní a může mít za následek trestní stíhání,“ zdůraznil policejní mluvčí.

V sobotu 8. srpna v Bohumíně při požáru v bytě v 11. patře panelového domu zahynulo 11 lidí včetně tří dětí. Šlo o žhářský útok kvůli rodinným neshodám. V ostravské fakultní nemocnici se starají o další tři lidi, kteří tragický požár přežili.

Reklama

Výběr článků

Načítám