Hlavní obsah

Nepřeháněj to! Křičel na strážníky muž při zásahu proti ženě a skončil v poutech

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha
Aktualizováno

Do svízelné situace se dostali v sobotu strážníci na pražském Andělu. Při řešení přestupku napadla 34letá žena zasahujícího strážníka berlí a jeho čepicí. Použití donucovacích prostředků a spoutání ženy však zvedlo vlnu odporu přihlížejících, kdy se jeden z mužů pustil do strážníka, kterého začal odtahovat od zadržené ženy.

Zásah městské policie v Praze na AnděluVideo: TV Nova, .

 
Článek

Strážníci v sobotu odpoledne řešili přestupek na jedné ze zastávek na Andělu, kde muž se ženou bez domova popíjeli krabicové víno. Strážníci po vyzvání k předložení dokladů chtěli dvojici uložit blokovou pokutu, protože pití alkoholu je na zastávkách městské hromadné dopravy zakázáno. Bezdomovec však odmítl se strážníky spolupracovat a předložit doklad totožnosti.

Hlídka se proto rozhodla o předvedení muže na služebnu policie, kde měla být jeho totožnost ověřena. Během použití donucovacích prostředků se do celé události vmísila také jeho 34letá kamarádka, která napadla jednoho ze strážníků berlí a poté sundala městskému policistovi čepici, se kterou ho začala bít.

Přihlížející byli pobouřeni

Muž zákona proto ženu zpacifikoval a povalil na zem, kde jí nasadil pouta. Zákrok ale vyvolal v přihlížejících značný odpor a začali na strážníka pokřikovat.

Devětapadesátiletý muž se slovy "nepřeháněj to, co to děláš", začal strážníka odstrkovat a odtahovat od ženy. Také on byl ale zadržen a následně z místa celé události odveden.

„Útočící žena byla obviněna z útoku na úřední osobu, vyšetřování probíhá na svobodě. Kolemjdoucí, který se do incidentu zapletl, je zatím prověřován z podezření ze spáchání stejného trestného činu,“ řekl Novinkám policejní mluvčí Jan Daněk.

Primátor nařídil prošetření

„Strážníci provádějí trvalý dohled v této oblasti, protože si lidé neustále stěžují na nepořádek a konzumaci alkoholu v okolí nepřizpůsobivými osobami,“ řekl Novinkám náměstek městské policie Ludvík Klema a dodal, že muž, který celý incident původně způsobil, byl obviněn z přestupku.

„Na můj popud se sobotním zásahem Městské policie na Andělu začala zabývat Inspekce Městské policie. Ta v současné době celý incident prošetřuje, výsledky oznámíme veřejnosti, a pokud se prokáže pochybení strážníků, tak budu rozhodně požadovat vyvození osobní odpovědnost," řekl Novinkám primátor Bohuslav Svoboda (ODS) a doplnil, že je otázkou, zda museli tak tvrdě reagovat na výtky občana, který se bezdomovců zastal.

Reklama

Výběr článků

Načítám