Hlavní obsah

Nepoučitelného anonyma zadrželi v cizině, veřejnost plašil od 90. let

– Brno
Novinky, kub

Brněnští kriminalisté převzali od kolegů ze zahraničí 47letého muže obviněného z šíření řady poplašných zpráv. Vypátrán byl na základě mezinárodního zatykače. Podle vyšetřovatelů stojí za sedmnácti výhrůžkami z poslední doby, jinak má za sebou rozsáhlou trestnou činnost, včetně rovněž anonymních hlášení, již z 90. let.

Muž podezřelý z vyhrožování bombouVideo: Policie ČR

 
Článek

O případu informoval v pondělí mluvčí policie Pavel Šváb, jeho kolegové si muže převzali od zahraničních policistů z doprovodu letadel minulý týden na pražském letišti.

„Podle všech indicií má na svědomí sedmnáct poplašných telefonátů do různých institucí. V srpnu tak znepříjemnil život desítkám tisíc lidí v dopravních prostředcích, obchodech, na poštách i v nemocnicích. Zaměstnal stovky příslušníků integrovaného záchranného systému,” sdělil Šváb.

Nespokojená zákaznice pošty nahlásila bomby v Olomouci

Krimi

Při pátrání po muži se ukázalo, že pobývá v zahraničí, kde ho pak na základě evropského zatykače koncem listopadu zadrželi policisté na hranicích mezi Francií a Švýcarskem. Podle mluvčího v některých případech anonymně telefonoval právě z ciziny.

„Milovník vlaků, který svými anonymními hovory s výhružnou zprávou zaměstnává policisty, hasiče i záchranáře už od devadesátých let, u výslechu nevypovídal,” upřesnil mluvčí.

Muž kvůli tmavé panence poslal anonym do školky, zastání u Ústavního soudu nenašel

Krimi

Soud na muže uvalil vazbu, za šíření poplašné zprávy mu hrozí až pět let za mřížemi.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám