Hlavní obsah

Nemocná liška plná parazitů loupila v kurníku v Brně

Právo, Miroslav Homola
Brno

Jako zvíře z jiného světa či z hororového filmu. Tak vypadala nemocná liška, která se v zoufalství vydala na lup do kurníku v brněnské čtvrti. Zvíře odchytili strážníci a pravděpodobně bude utraceno.

Liška vystrašila manžele z brněnských BohunicVideo: MP Brno

 
Článek

Vyzáblá šelma téměř bez srsti ve čtvrtek vystrašila starší manželský pár z Bohunic. Osmdesátiletá žena telefonovala, že divoké zvíře zardousilo jejich dvě slepice a zavřeli ho v kurníku. Penzistka však nedokázala určit, o jakou šelmu jde.

Zvíře sice bylo veliké jako liška, mělo však šedočernou barvu a velmi prořídlou srst. Hlídka strážníků dřevěnou deskou zatarasila okno kurníku, aby šelma nemohla utéct stejnou cestou, kterou pravděpodobně vnikla mezi slepice.

“I zkušený strážník musel zbídačené zvíře několik minut studovat, aby mohl s jistotou říct, že se skutečně jedná o lišku. Byla však nemocná, napadená mnoha parazity, zejména klíšťaty, měla prašivinu a vzhledem k jejímu chování není vyloučeno, že byla nakažená také vzteklinou. Odchytář poté zvíře uspal a pomocí speciální sítě jej vynesl před kurník. Strážníci následně kontaktovali zaměstnance Lesů města Brna, který si spící zvíře převzal,“ uvedl k nezvyklému lovu mluvčí strážníků Pavel Šoba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám